Следвайте ни

Свалете този парцал, гавра е с националния символ 

viber icon

Раздърпан парцал, който някога е бил национален флаг,се вее над пощенския клон в хасковския кв. „Орфей“. Гаврата с националния символ и видима за  стотици хора, преминаващr от тук всеки ден. В сградата освен държавната поща, се помещават аптека и магазини.

Не е редно да се търпи подобна гавра със символ, изразяващ независимостта и суверенитета на държавата ни.  Според Закона за Държавния печат и Националното знаме, то трябва се поддържа в изряден естетичен вид. Към него и специфични изисквания за размер, закрепване е т.н. 

Наскоро се възмутихме от поругаването на знамето ни в Северна Македония. На колко места у нас обаче се веят парцали вместо флаг?

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пловдив

пловдив

21.01.2021 | 13:31

каквато държавата такова и знамето -мръсна и съдрана горката България!

Отговори
2 0
Василев

Василев

21.01.2021 | 09:52

Кой го е поставил и от там следва ли задължението за поддържането му?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?