Следвайте ни

„Св. Екатерина“ има готовност за болни с китайския вирус 

viber icon

МБАЛ "Св.Екатерина" има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни от Covid-19. Това стана ясно на заседание на Общинския кризисен щаб в Димитровград, свикано от кмета Иво Димов. 

Препоръчва се на всички търговци и посетители на Неделния и Автомобилния пазар да ползват маски и дезинфектанти. Регулярно продължава да се извършва дезинфекция на откритото тържище, като включително ще бъдат разположени и информационни табели приканващи посетителите за спазването на противоепидемичните  мерки и отстоянията за дистанция.  На Зеленчуковия пазар носенето на маски е задължително, тъй като е покрит.  

На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите. 

Ще бъдат изпратени писма и до собствениците фирми-превозвачи  за стриктно спазване на  мерките против заразата. 

Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?