Следвайте ни

Сушата къса водопроводи, не разхищавайте водата

viber icon

Заради сушата водопроводи се пукат като отрязани  в образувалите се цепнатини в земята. Това и фактът, че системата все още не е пълна след спирането на помпените станции по Марица заради инцидента с отровените крави, са причина за зачестилите аварии, особено в Свиленград и Любимец, съобщи управителят на ВиК Хасково инж. Тодор Марков.

Той призова да се пести водата заради засушаването. Да не се мият коли и да не се поливат градините с вода от мрежата. Само преди дни екоминистърът Емил Димитров предупреди, че опасността от голяма суша в България се приближава. На много места може да има водни режими, ако няма дъжд и сняг, заяви той. Според министъра е крайно време Пловдив и Хасково да се захранят от язовир "Кричим". 

Следващата седмица проблеми с водата ще има в Симеоновград. Причината обаче е профилактика на електропровод на EVN, заради която ще бъде спирано електрозахранването към помпената станция в дните от 24 до 28 август от 9 до 16 часа.  Това може да наруши водоснабдяването на Симеоновград, казаха още от ВиК.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?