25

Сухопътни войски и военновъздушни сили започват учение на полигона „Корен”

Бойна техника се придвижва по пътищата в хасковска област. Каква е причината дни наред да се движат големи военни камиони, танкове и други, питат читатели. 

Причината е започващото утре учение „Тракийски воин - 24“ на 2-ра механизирана бригада на учебния полигон  „Корен”. Учението, което ще продължи до 4 юни, се провежда и на полигон „Ново село“ , съобщиха от военното министерство. 

В него освен участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, служба „Военна полиция“, представители от Военна академия „Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от НВУ „Васил Левски“ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетната система за залпов огън „HIMARS“. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски, допълват още от военното министерство. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 4 оценки
2.3/5 от 4 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?