Следвайте ни

Студенти от Хасково на първа линия срещу коронавируса в Димитровград

viber icon

На първа линия в битката с коронавируса в димитровградската МБАЛ "Св. Екатерина" ще се включат и бъдещи медици от филиала на Тракийски университет в Хасково. Това стана възможно, след като днес бе подписано двустранно споразумение между ректора на университета доц.  Добри Ярков и шефът на тукашната болница д-р Матей Матеев. 
"Сега е моментът, в който университетите по места трябва да се намесят активно и помогнат болниците при решаване на проблема с кадрите“, коментира доц Ярков. ​ След въпрос на "Марица", той ​каза, ​че филиалът от Хасково е готов още утре да изпрати в Димитровград десетина свои студенти. "Тази бройка надмина и най-смелите ми очаквания", отбеляза с видимо задоволство д-р Матеев 

"Убеден съм, че студентите ни са добре подготвени и веднага могат да се включат в битката с COVID-19", коментира ректорът на Тракийския университет.

19 са пациентите с коронавирус, настанени сега в Димитровград, има още 11 свободни легла.

При парафирането на споразумението присъстваха още шефката на хасковския филиал на университета доц. д-р Таня Паскалева, председателят на ОбС-Димитровград Гергана Кръстева и зам.-кметът Светослав Стойков.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?