25

Студенти на практически занятия на „Капитан Андреево” и „Кап. Петко войвода”

Практически занятия по програма „Митнически и данъчен контрол“ за магистри от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха . митническите служители от МБ Пловдив, МБ Свиленград, МП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода. Занятията ръководи доц. д-р Цветан Мадански, съобщиха от Агенция „Митници”.

Първата част от практикума се състоя в Митническо бюро Пловдив, където студентите бяха запознати с различни видове  документи и  режими „Допускане за свободно обращение“ и „Износ". Демострирана бе в реално време щателна проверка в митническо хале на стоки, превозвани с товарен автомобил

На МП Капитан Андреево бяха проведени практически занятия и представяне дейността на Агенция „Митници“ на пункта, както и на другите институции  – Министерството на вътрешните работи, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите и Министерството на здравеопазването.

Студентите посетиха Митническо бюро Свиленград и ГКПП Капитан Петко войвода, където освен за работата на митническите служители в бюрото научиха и за функциите, задълженията и правомощията на различните служби за контрол на вътрешна граница на ЕС.

Осъщественият практикум е по линия на сключеното партньорство между Агенция „Митници“ и СУ „Св. Климент Охридски“ в съответствие с изразената институционална подкрепа за развитието на МП „Митнически и данъчен контрол“ в Стопанския факултет.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
МИТНИЧАРЮ, МИТНИЧАРЮ

МИТНИЧАРЮ, МИТНИЧАРЮ

02.06.2023 | 14:30

"Милионера" , старателно е обяснил , как се вземат пътни такси.

Отговори
1 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?