Следвайте ни

Строят първия център за временно настаняване в Хасковска област 

viber icon

 

ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД

До една година бивше общежитие в Димитровград ще се превърне в първия в областта Център за временно настаняване на хора. Днес бе даден старт на работата по преустройството на сградата.

Предвижда се пълно преустройства на общежитието на бившия химически техникум с  626 769 лв. Парите са  безвъзмездно европейско финансиране по програмата „Региони в растеж“.

Центърът е с капацитет за 20 обитатели. Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Сградата ще бъде санирана, ще има складови помещения, за пране и гладене. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама души в стая със санитарни възли. На същия етаж се предвижда и приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински кабинет, трапезария и разливна кухня. На втория етаж ще има още осем отделения за по двама души , общи санитарни възли и кабинет.”, каза ръководителя на проекта инж. Красимира Бонева.

Този проект  е елемент от социалната инфраструктура на община Димитровград в рамките на инвестиционната й програма, каза зам.- кметът Яшо Минков. Димитровград е община за пример по отношение предоставянето на социалните услуги. От 1 януари започваме дейности и по втори проект, директно свързан с този или т.нар. меки мерки за предоставяне на самата социална услуга. Ще бъде извършен подбор на персонала, ще бъде обучен, назначен и очакваме най-късно през есента да имаме възможността да предоставим тази социална услуга за хората изложени в  риск или обект на социалното изключване”, каза още  Минков. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?