Следвайте ни

Строят незаконен водопровод в „Република“

viber icon

Опит за незаконно присъединяване към ВиК мрежата бе разкрит снощи в хасковския кв. „Република“. Става въпрос за абсолютно незаконно строителство, което трябва да спре РДНСК в града. 

Сигналът е продаден снощи и екипи от общината, водното дружество и полицията пристигнали на ул. „Ятак“ по тъмно. Там се натъкнали на канала и положените тръби. Днес стана ясно, че за строителството няма никакви редовни документи. 

Законът категорично не е спазен и това строителство е незаконно, коментира кметът Станислав Дечев.  За да се присъединят към мрежата хората от квартала трябва да спазят процедура, която е свързана с проектиране, представяне на документи в община Хасково и издаване на разрешително. Тази процедура не е спазена, а и вече неприложима. Тъй като обектът е   трета категория, спирането и санкциите са работа  на РДНСК, коментираха от Общината. 

Дирекцията вече е сигнализирана от община Хасково. Предстои да видим ще спре ли строителството, тъй като както е известно през годините в квартала бе допуснато незаконно строителство на сгради, а вероятно и  на инфраструктура.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?