Следвайте ни

Строят кръгово движение на опасно кръстовище край границата

viber icon

Кръгово движение ще обезопаси кръстовището на републиканския път Любимец - Свиленград с магистрала "Марица" - Ново село, съобщиха от кметството в Свиленград.

Агенция "Пътна инфраструктура" е възложила изработването на технологичен проект за подобряване и обезопасяване на организацията на движение в участъка.

Новото съоръжение ще създаде прецизна организация на придвижване. Ще има ясна вертикална и хоризонтална сигнализация и осигуряване на безопасност на участниците в движението.

"Така държавата изпълнява искането на община Свиленград за максимално обезопасяване на този възел, при който се пресичат две скоростни шосета", допълниха от местната администрация.

През последните години хората от ​района недоволстваха от трудното преминаване, от честите катастрофи и пътни инциденти там, особено при гъста мъгла и лоши метеорологични условия. Общината се ангажира да изготви проект и да реализира със собствени средства осветлението на новото кръгово.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?