Следвайте ни

Строят детски площадки в Хасково и села за 113 903 лева

viber icon

Публични и междублокови пространства в Хасково и някои села ще бъдат благоустроени  със 113 903 лв. от общинския бюджет. Толкова е сумата за одобрените проекти от програмата  „Граждански инициативи 2020”. Проектите предвиждат изграждане на настилки, съоръжения за игра или спорт, парково обзавеждане, така че да се създаде по- добра градска среда с повече възможности на спорт, отдих и игра. 

Обществената поръчка е обявена и има реално възможност обектите да бъдат готови до края на годината. Строителните работи ще започнат в пространство до бл. 24 и 22  в кв. „Бадема“, където ще има нови детски съоръжения, като пързалки, люлки и др. 

Сред одобрените проекти и този за детска площадка „Каменни“ на ул. „Панорама”, както и на близката „Червена стена“. Ще се обнови площадката в двора на ОД № 22 „Звънче”, както и на   „Г. Кирков”, „Ком“ ,  ул. „К. Величков”.

Нови места  за игра ще имат и децата в селата Гълъбец,. Долно Войводино и с. Брягово.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Герасимов

Герасимов

25.05.2021 | 11:17

Какви са тия площадки в селата? Бабите ли ще си играят там? Фирма "Арея" ли ще ги изработи,която е близка до местната власт?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?