Следвайте ни

Строежите по хасковския бул. „Левски“ продължават

viber icon

Застрояването по хасковския бул. „Левски“ продължава, след като днес ОбС даде зелена светлина на поредното отстъпено право на строеж. То е първото за този ОбС, но предишни съвети през годините позволиха строежите по булеварда и в кв. „Орфей“, в резултат на което те вече са презастроени, а новите сгради са пълни с празни помещения, които няма как да бъдат наети.  В случая става въпрос за съществуващ търговски обект, който работи от 1995 г. и не е монолитна постройка, обясниха съветници след заседанието. 

Хората в района са чувствителни, тъй като разрешено през годините строителство изяде част от паркинга на 3 големи жилищни блока на бул. „Левски“ в района на ВиК. При това става въпрос за най- неблагоустроения район  в града, който имаше само паркинг, дори и разбит, но не и детски и спортни площадки или зелени кътове.

Срещу отстъпеното право на стоеж от името на БСП се изказа Коста Стоев, който призова съветниците да се въздържат от такива разрешителни. Причината е презастрояването, все по- голямата липса на места за паркиране и детски площадки. Той каза, че градът е пълен с празни търговски помещения. Това е видно дори в центъра на града. 

С 26 гласа „за“, 8 „против“ и 3-ма „въздържал се“ съветниците дадоха зелена светлина на строежа.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Зимников

Зимников

26.09.2020 | 13:37

Нали трябва да се лапа,от къде? Пътят е извървян от оредишния феодал.Но ново под слънцето. Ония горе крадат като за последно, тия да стоят със скръстени ръце?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?