Следвайте ни

Стрелец изпрати 5 куршума по къщата на семейство в Брод

Това не е заплаха, а опит за убийство, споделиха Димитър Делчев и съпругата му Таня

viber icon

Пет куршума са изстреляни по къщата на Димитър Делчев в димитровградското село Брод. Единият от тях е прелетял над леглото, в което обикновено спят съпругата на Димитър - Таня, и 12-годишният им син. "За нас това не е сплашване, а опит за убийство. Добре, че не си бяхме у дома, когато това е станало. Не дай си боже, някой от куршумите да беше улучил детето ни или някой от нас, можеше и да сме си вкъщи", споделиха с притеснение пред "Марица" Делчев и жена му.

Димитър открил дупките от боеприпасите в неделя следобед, когато се върнал на село от пазара в Димитровград. Единият от куршумите отнесъл част от облегалката на пластмасов стол. После пробил стъклото на прозореца от първия етаж, прелетял над леглото и минал кожената тапицерия на облегалката на друг стол. Друг направил дупка в стъклото на входната врата на къщата. Още два от куршумите били насочени към 2 от прозорците на втория етаж, един пък след рикошет се забил в алуминиевата каса на врата.

Дворната порта била заключена и се предполага, че изстрелите са отправени през металните й решетки или над оградата. Три от проектилите са открити и иззети от полицията. "За другите два куршума полицаите ни казаха да си ги търсим сами и ако ги намерим, да се обадим в районното", обясниха Таня и Димитър.

"Не съм получавал заплахи", отговори Делчев, който е и бивш кмет на Брод 3 мандата. Край вратата за двора Димитър открил и няколко царевични зърна, за които не изключва, че са изпаднали от джоба на стрелеца, докато вадил оръжието. Никой от съседите не е чул гърмежите. Няма открити и гилзи от патроните. Това навежда на мисълта, че е използван револвер. Може обаче да е ползвано и самоделно оръжие, гласят някои от версиите. Местни разказаха, че са видели как няколко дни след инцидента териториални полицейски инспектори и криминалисти обикаляли по нивите и разговаряли с жител на селото. 

"По случая е образувано досъдебно производство. Предстои и извършването на балестична експертиза", коментираха от ОДМВР-Хасково.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?