Следвайте ни

Стрелбище става посетителски център към тракийската гробница в Мезек

viber icon

Посетителски център за туристи става старото стрелбище в пограничното село Мезек. То се намира срещу известната тракийска куполна гробница, съобщиха от кметството в Свиленград.

Двуетажната сграда ще бъде основно ремонтирана. Планирани са строително-ремонтни дейности за пълно обновяване на имота. Ще се обособи прожекционна зала, където ще се презентират туристически информационни материали. ​Тя ще бъде използвана същоза конференции, обучителни семинари и други културни събития.

На втория етаж ще има две зали с интерактивно оборудване и обзавеждане, където чрез модерни технологии ще бъдат представени историята и културата на района, предвижда още проектът. Идеята е да се подобрят условията за развитие, съхранение и популяризиране на богатото културно-историческо наследство ​в община Свиленград.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?