Следвайте ни

Стотици на протест в защита на Ямача довечера 

viber icon

Стотици хасковлии се очаква да се съберат днес на пл. „Свобода“. За 18 ч. е насрочен протест срещу започналите и бъдещите строежи в парк Ямача. Протестът има разрешение от кмета на града Станислав Дечев, а организаторите от групата „Да спасим парк Ямача“ призовават гражданите да спазват мерките за безопасност и да бъдат с маски на площада. В групата има над 2500 души, очаква се много от тях да изразят гражданската си позиция срещу посегателството на белите дробове на Хасково.

Недоволството започна след като по време на извънредното положение започна строеж  на Ямача, изсечени са дървета. Става въпрос за бивши държавни имоти, купени преди години. Заплашени от строежи са дори известните на целия град като помощните игрища. Терените са в непосредствена близост до стадиона, там са израснали поколения футболисти, но от години са частна собственост. Днес на тях също играят деца с разрешението на собственика. 

Хасковлии искат да знаят как и кой продаде имотите, настояват и за проверка на сделките от страна на прокуратурата. Не може да има давност за нередности, от които страда обществото, убедени са те.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?