Следвайте ни

Стотици на опашка пред Бюрото по труда в Хасково 

viber icon

Вече дни наред не секва опашката пред Бюрото по труда в Хасково. Тази сутрин имаше поне 100-на души, които чакаха да се регистрират, след като са останали без работа заради кризата, предизвикана от коронавируса. 

Въпреки апела на Бюрото, регистрацията да се извърши онлайн, и факта, че документи за обезщетение могат да се подадат до 14 дни след края на извънредното положение, хората са на опашката. 

Знаем за това, но не мога да остана и месец без доход. Колкото по- бързо си подам документите, толкова по- бързо ще получа първото обезщетение, коментира жена на средна възраст, останала без работа.

За да се избегне струпването на хора, вече вписаните безработни не е необходимо да идват на място да потвърдят регистрацията си. Това може да стане и по телефона.

За периода от 13 март, когато бе въведено извънредното положение до 2 април, регистрираните безработни в Хасково са 730. Те са с 2.4 пъти повече спрямо същия период на м.г.,  казаха от Бюрото. 

Това са хора останали без работа, след като магазини, заведения и др. бяха принудени да затворят.

Пред бюрото хората стояха на групи, някои нямаха маски.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

ivo

06.04.2020 | 18:03

Забавлявай се докато печелиш Вчера спечелих 6472 евро !https://bit.ly/2EV9lEi

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?