Следвайте ни

Стотици мигранти спрени на Капъкуле при опит да минат в България

viber icon

Над сто бежанци, сред които жени и деца, са спрени днес на пункта Капъкуле в посока България, пише "Старият мост". Мигрантите са от Сирия, Иран и Ирак. Турската жандармерия спира всички бусове преди Капъкуле, за да ги проверява, тъй като турски трафиканти ги извозвали към България.
Хората се движели на групи, някои били насядали край магистралата. Това разказал източник на медията от Свиленград, пътувал днес на пазар в Турция. Той обяснил, че отделно видял цели групи да се връщат към Одрин.

Стотици мигранти поеха днес през Северозападна Турция към границите на страната с България и Гърция, съобщиха турски медии, след като високопоставен представител на властите обяви, че Анкара вече няма да спира сирийските бежанци по пътя им към Европа.

След това представител на властите е съобщил пред "Ройтерс", че турската полиция, брегова охрана и граничари са получили заповед да не възпрепятстват бежанците, които са поели по суша и по море към Европа, в очакване на още бежанци от Идлиб.

Турски медии уведомиха, че около 300 мигранти, включително жени и деца, са се насочили към границата между България и Гърция в провинция Одрин около полунощ. Сред тях са сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци.

Турската телевизия НТВ показа кадри на вървящи през полето хора с раници и съобщи, че бежанците се опитали да преминат в България от Капъкуле към ГКПП Капитан Андреево, но не са били пуснати в страната, отбелязва "Ройтерс".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?