Изследват 3-ма за коронавирус в Хасково

Трима пациенти са в изолатори на Инфекциозното отделение на  хасковската болница, след като са получили грипни симптоми, а са пребивавали в държави с опасния корона вирус. Взети са им кръвни проби, които са изпратени в столицата. Изследванията отнемат време, чакаме резултати, съобщи директорът на МБАЛ- Хасково д-р Георги Гелов. 

Става въпрос за семейство, което е било на почивка в Тайланд наскоро. Преди дни се почувствали недобре, а личният лекар ги е насочил към Инфекциозно заради рисковата държава, в която са били. Спазвайки мерките, разпоредени от МЗ, те са настанени в изолатор и са им направени изследвания. Мъжът и жената са в добро състояние, вероятно резултатите от пробите ще са отрицателни за коронавирус, казаха от отделението. 

Там е и мъж, който работи периодично в Шри Ланка. Завърнал се е в края на януари. Той е с пневмония.  Очаква се и неговите резултати да са отрицателни. 

Традиционно за това време на годината Пулмологията и Детското отделение на болницата са пълни, но не и препълнени, коментира още д-р Гелов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
агенция близз

агенция близз

04.02.2020 | 12:20

БОнба, шокк

Отговори
1 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата