25

Стефан Янев: Демографската криза е обединителна тема в преговорите за правителство 

Темата за демографската криза  в страната, която е напът да се превърне в демографска катастрофа, може да е  обединителната в предстоящите разговори за сформиране на правителство. Това заяви в Маджарово лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Кои са  другите теми, които са важни за партията му в преговорите, той не назова, като заяви, че ще го направи в парламента. Янев не каза и дали вече са започнали някакви разговори. 

Припомняме, че веднага след вота, който вкара в парламента 7 партии, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще излъчи контактна група, в която са поканени президентът  Росен Плевнелиев и бившият външен министър Соломон Паси, с цел разговори за кабинет. 

Разделителната линия обаче е темата Русия- Украйна, според Янев. „За мен темата е искаме ли да участваме във война или не искаме. Ако някой ме убеждава, че искаме да участваме  във война- да дойде да го каже откровено в парламента, да вземем политическо решение“, каза още той. 

В Маджарово той дойде с избрания за депутат от Хасково Тихомир Георгиев да се поклони пред Пантеона – костница, на загиналите тракийци по повод Деня на тракийската памет. Там бяха и новоизбраният за народен представител от Хасково Веселин Недев, придружен от бившия културен министър Атанас Атанасов и ескдепутата Лозно Лозев.

За пръв път тази година нямаше представител на Президентството. Очакваше се на поклонението да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Милан

Милан

08.10.2022 | 15:10

Ако всички бащи бяха като тебе да уредят децата си на държавна хранилка без конкурс нямаше да има демографска криза

Отговори
5 0
Драги ни "Фарисей Янев",

Драги ни "Фарисей Янев",

08.10.2022 | 14:55

Не сме тъ-пи де-били, не се крий. Ще и "вкараш в окопите всички" с политическо решение. Не ставай съвременен "поп Кръстю" или "Иван Хаджипенчовичи"!

Отговори
3 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?