Следвайте ни

Стефан Димитров: Нямаше авария в "Неохим" на 1 май

viber icon

На територията на химическия завод в Димитровград нямаше производствена авария на първи май, съгласно Закона за защита при бедствия. Това заяви днес пред репортери прокуристът на "Неохим" АД Стефан Димитров.

Както вече писахме, за инцидент в цеха за производство на азотна киселина бе съобщено в Деня на труда от областната управа.

След задължителен инструктаж за безопасност и получаване на лични предпазни средства представителите на медиите бяха допуснати до територията на завода и в централния пункт за управление на цеха. Началникът му инж. Валентин Бонев, прокуристът и директорът по производство и поддръжка инж. Мирослав Димитров запознаха репортерите с производствените процеси, инсталациите и защитните вериги към тях.

"В цеха за производство на азотна киселина работят 36 човека. От тях 16 висшисти. Всеки от производствените ръководители в цеха е с над 25-годишен стаж", обясни Стефан Димитров. Той уточни още, че инсталациите и на двата комина са с автоматичен мониторинг, а данните от тях отиват директно в РИОСВ-Хасково. "Като отговорна фирма, се грижим и за безопасността на работниците си, и на жителите на Димитровград и региона", подчерта прокуристът на "Неохим"АД.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Стоян Иванов

Стоян Иванов

08.05.2020 | 17:05

Авария имаше! Взрив имаше! Всичко беше реално. По-скоро коментара на Стефан е фалшива новина. Всеки познаващ ситуацията в този бивш завод а сега жалка отломка превърната в цех за препакетиране и разфасовка на торове с не ясен произход и качество го знае. Като цяло всичко им е фалшиво на тези хора. Даже ако не сте чули на този дето прави фалшивия коментар му викат Стефчо фалша в региона. А неговия близък саратник носи прозвището Петко джамбаза. Нищо фалшиво и лично, просто факти. Реални факти.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?