Следвайте ни

Стартираха Дните на Еразъм в Транспортната гимназия на Хасково

viber icon

Професионална гимназия по транспорт  и аграрни технологии (ПГТАТ) "Н. Й. Вапцаров“ в Хасково стартира отбелязването на Дните на Еразъм в училището.

В гимназията бе организира   интерактивна игра "Жива карта на нашите  европейски партньорства“.  Участваха ученици от VІІІ, ІХ и Х клас. Идеята е по атрактивен начин учениците да  представят и поздравят  всички партньори на ПГТАТ  по  Програма Еразъм+ –  15 училища, фирми и организации  от 10 страни.

Младежите бяха разделени на малки екипи, всеки от които представляваше държава партньор на ПГТАТ.  Всяка  група получи националното знаме на държавата, както и табели на градовете и на училищата партньори. При даден знак задачата на екипите бе да заемат  мястото си на европейската карта. 

Баскетболното игрище на гимназията изпълни ролята на карта на  Европа. За целта имаше и своеобразни  ориентири - ученици с табели на Атлантически океан, Северно и Средиземно море.

Гимназистите  сътвориха живата карта на Европа и партньорствата на ПГТАТ, като по време на дейността се забавляваха и споделиха очакванията си скоро да могат да пътуват по проектите по Програма  Еразъм+.

Интерактивната дейност “Жива карта на нашите европейски партньорства“ бе организирана на открито, за да се спазят максимално правилата за безопасност в епидемична обстановка.

ПГТАТ спечели 4 нови проекта по Еразъм+ през 2020. Те са разнообразни - за професионална практика, за развитие на социални умения и надграждащо обучение  съвместно със 7 нови партньора. Най-новият  и модерен проект, съответстващ на значимите цели на ЕС за нови енергийни източници и  зелен транспорт „Go Green“, предстои да се реализира съвместно  с германски и чешки партньори.

Всички проекти на гимназията по Програма Еразъм+  са с удължени срокове,  дейностите по места се изпълняват, а за учебните пътувания ще продължат, когато ситуацията в Европа позволи това.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?