112
Следвайте ни

Стартира изграждането на закрит плувен комплекс за 1.3 млн. лв. в Хасково

viber icon

Кметът на Хасково Станислав Дечев и управителят на "Аква 3“ ООД Михаил Александров днес подписаха договор за изграждане на закрит плувен басейн. ​Така се дава официален старт на проекта. Изпълнителят е избран, след проведена обществена поръчка, в която участваха четири фирми.

Първият етап от договора предвижда изготвяне на работен инвестиционен проект със срок до 40 дни. След одобряване и съгласуване, по определения от закона ред и издаване на разрешително за строеж, ще започнат същинските строителни дейности. Срокът за тяхното завършване е 365 дни. Общата стойност на договора за проектиране и изпълнение е 1 307 000 без ДДС.

Плувният комплекс ще има два басейна. Големият ще е с размери 25 м на 12.5 м и дълбочина от 1.80 до 2.00 м. Малкият басейн ще бъде с размери 10 м на 10 м и дълбочина от 0.80  до 1.20 м. За двата басейна е планирана модерна система за филтрация. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на Българската федерация по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

В сградата ще има обслужващи помещения, санитарни възли, включително за хора с увреждания, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове, умивални, обходни пътеки. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът ще бъде газифициран от газопреносната мрежа на града.

Плувният басейн ще бъде изграден на терен в кв.“Каменни“.

Идеята на кмета Станислав Дечев за изграждане на плувен комплекс в Хасково е подкрепена и от Българския лекарски съюз. Според експертите, все повече деца имат гръбначни изкривявания, а плуването е добра профилактика за този вид заболявания.

Предвижда се на терена, където ще бъде изграден басейнът, да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пейчев

Пейчев

11.11.2021 | 15:31

А синя слива

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?