112

Старши комисар Митко Чакалов е новият шеф на огнеборците в Хасковска област

Старши комисар Митко Чакалов e новият шеф на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Хасково. Досегашният началник, старши комисар Николай Вълчев навършва 60 г. и излиза в заслужена пенсия. Колегите му пожелаха здраве и късмет, и благодариха за съвместната им работа.

Старши комисар Митко Чакалов бе представен пред състава на пожарната в Хасково от главен комисар Алескандър Джартов – директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На събитието присъстваха и бившия директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Николай Николов, директорите на противопожарните служби на Кърджали и Стара Загора.

Чакалов е завършил факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Академията на МВР. От 2002г. работи в пожарната. Преминал е през инструктор, началник група „Пожарогасене” и от 2012г. е началник на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково. Роден е 1978 г.

След 36 години служба доскорошният директор Николай Вълчев се пенсионира и излиза в заслужена почивка. Той бе ръководител на дирекцията 22 години. За добрата си и самоотвержена работа в пожарогасителната и спасителна дейност е получавал множество награди и бе утвърден като компетентен ръководител с авторитет.

По време на церемонията старши комисар Вълчев бе отличен с плакет и много добри думи от главен комисар Джартов. За дългогодишната им служба и приятелство говори Николай Николов, завършвайки с думите „Горд съм, че съм бил в огъня с теб и с твоя екип” и пожела на новия директор да служи докато е полезен и положително оценен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?