Следвайте ни

Станка Златева направи дебют като треньор в Димитровград

Петкратната световна шампионка по борба доведе четири деца от своя клуб на турнира "Еню Вълчев"

viber icon
ДИМИТРОВГРАД, Михаил МИХАЙЛОВ

Станка Златева направи своя треньорски дебют в Димитровград днес.
Петкратната световна шампионка по борба доведе четири деца от своя клуб на турнира "Еню Вълчев" в зала "Младост". Десетото юбилейно издание на Международния турнир по борба в свободния стил "Еню Вълчев" в Димитровград се оказа първото сериозно състезание на Олимпийската ни вишешампионка, като треньор. Надпреварата е включена в календара на родната федерация по борба - БФБ.

"Клубът ми е нов на няколко месеца, тренирам 7-8 деца за сега, тук съм довела четири от тях. Клубът е кръстен на моето име - "Станка Златева", тренираме в Сливен. Имам и две момичета състезателки, от 3-4 клас", каза Станка Златева за haskovo.marica.bg,. На въпроса, на какво иска да научи децата, най-голямата ни звезда в женската борба отговори: "Искам да ги науча да се борят, да имат желание и самочувствие, да тренират усърдно, да трупат опит, и да им предам от моят шампионски дух".

Златева бе посрещната с бурни овации в залата и получи поздравленията както на президента на клуба домакин на надпреварата - Георги Георгиев, така и на кмета на града Иво Димов. Тя сподели на градоначалника, че винаги се е чувствала добре дошла в Димитровград и има много приятели тук. Петкратната световна шампионка похвали организаторите за отличната организация и прекрасните условия за спорт, които са създали в залата./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?