Следвайте ни

Станислав Дечев: Най- силни сме обединени

viber icon

„Най-силният исторически тласък за народа ни е бил тогава, когато сме били обединени. Знаем го още от завета на хан Кубрат, проверили сме го във вековете славна история. Затова нашите възрожденци, поборници и оцелели опълченци приветстват Освобождението, но не признават границата между Княжество България и Източна Румелия. Затова и до днес Берлинският конгрес за нас е символ на неправдата, ограбването на Родината и налагането на чуждата воля. Това каза в словото си на тържественото честване на Деня на Съединението в Хасково областният управител Станислав Дечев. 

Скъпи съграждани, историята е наука, която ни казва фактите. Поуките от тях обаче оставя на нас. И като разумни и отговорни хора, ние днес трябва да си дадем сметка, че Съединението е сила, която сме длъжни да използваме за добруването на България, за развитието на родното място и за благоденствието на всяко българско семейство! Съединението ни даде още един урок- сами избираме съдбата си и решаваме как да живеем. Аз вярвам в това, а и времето го доказа… Но по-силно вярвам, че хората, родени на едно място, имат обща съдба, цели и бъдеще. Моята вяра, моята кауза и моето бъдеще е Хасково. Надявам се за всички ни да е така! Защото Съединението прави силата! Честит празник! Да живее България!“, каза още той. 

В тържественото честване пред Паметника на Незнайния войн участваха още кметът на Хасково Добри Беливанов,  председателят на Общинския съвет Таня Захариева, народният представител Смиляна Нитова, общински съветници от Хасково, представители на политически сили, патриотични организации, граждани.  Денят на Съединението продължи с концерт на Народен оркестър при община Хасково. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?