Следвайте ни

Стълбищен робот за хора в колички има съдът в Харманли 

viber icon

Помощно устройство улеснява придвижването и обслужването на хора с увреждания, които ползват инвалидни колички в съдебната палата на Харманли. 

Устройството е самоходно с гумени задвижващи вериги (тип стълбищен робот), марка „Sаno“ модел „Liftkar  PTR 130“ .

Стълбищният робот отговоря на всички технологични изисквания на ЕС и по-конкретно на Европейската директива за машините 2006/42 СЕ и Директива 89/336 ЕС. Основната функция на устройството е да помага при изкачване на хора в инвалидни колички на вътрешни и външни стълбища, като се управлява от придружител и е предназначено за движение в двете посоки – при изкачване и при слизане на стълбите, докато лицето се намира в седнало положение в инвалидната количка. Гумените задвижващи вериги действат на принципа на гъсеничния механизъм, като осигуряват плавно и комфортно движение чрез приплъзване на уреда по твърди повърхности. Този модел позволява транспортирането на всички видове механични инвалидни колички. С използването на специални колани инвалидната количка се закрепва стабилно, без да създава неудобства. Стълбищният робот се отличава с надеждност, ергономичност, функционален дизайн, с цел да отговори на всички изисквания за улесняване достъпа на гражданите до сградата на Съдебната палата по безопасен и лесен начин. По този начин се преодоляват съществуващите до този момент затруднения при приема на гражданите в Съдебната палата. Стълбищният робот осигурява достъпност до всички служби  в сградата на Районен съд Харманли. Предвидено е обслужването на гражданите в инвалидни колички да се извършва чрез подаване на сигнал със специално предвиден за целта външен бутон или чрез свързване със съдебни служители на телефони  037382445 и 037382337.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?