Следвайте ни

Съсипаха и новата поливна система в  „Орфей”

30 пръскачки са задигнати от благоустрояваните райони, наскоро строителят възстанови и потрошена детска площадка

viber icon

 

На тотален тормоз са подложени строителите, които благоустрояват различни части на града по проект на общината. Заради непрестанните кражби сме принудени по няколко пъти да правим едно и също, а това ни нанася големи щети, коментира Фикрет Вели, собственик на „ВиК Бунар”, Фирмата работи на обекти в кв. „Орфей” и около стадиона.

30 пръскачки от прясно монтираната  автоматична поливна система са задигнали крадци в петък вечер от зелените площи около пералнята в „Орфей”. Този път обаче става въпрос не за ромски набези, а за кражба, извършена от грамотни хора. Не всеки може да демонтира съоръженията, допълва Вели. Заради посегателството днес се полива с водоноска на ръка. Утре системата ще бъде възстановена, но когато издам обекта кой ще възстановява щетите, пита той.

Трудно ми е на разбера как може да съсипваш нещо, което се прави за теб, за децата ти,  да е хубава средата, в която живееш, недоумява Фикрет Вели.

Както писахме наскоро, фирмата бе принудена да възстанови съсипана детска площадка за 35 000 лв. Тя бе потрошена преди обектът да бъде издаден. Сега щетите  по напоителната системата са за 1 500 лв. Обектът ще бъде издаден на 7 август, а след това потрошеното  ще трябва да възстановява общината. Един ден просто всичко ще бъде занемарено и ще стане такова, каквото бе преди да започне блаустрояването.  По време на строителството от обектите се краде буквално вчичко- плочки, пирони, касети. В същото време хората, живеещи в района, който никога до сега не е бил благоустрояван, имаха претенции за всичко. Съобразихме с тях, а се оказва че нищо не се пази, допълва още Вели.

 Крайните райони на кв. „Орфей”, както и в кв. „Бадема” се благоустрояват по проект на общината за 3 713 660 лв. по програма „Региони в растеж” . 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?