Следвайте ни

Срив в оборота на Лафките, падат и заплатите 

viber icon

Монетата има две страни, а на обратната на ситуацията с лотариите, са хората които работят в Лафките. За тях едва ли има по-лош човек от главния прокурор на републиката, който на практика посегна на възнагражденията им. 

Оборотът рязко падна. Това се отразява на заплатите ни, които намаляват с 300-  400 лв., коментира служителка на Лафка в Хасково.  Ако преди на ден правехме по 1300 лв. оборот от билети, сега едва стигаме 300. Сривът е сериозен, допълва тя. Нейна колежка от обект в центъра казва, че билетите правят  50 на сто от оборота.

Хората се изплашиха и не купуват билети. Не е вярно, че са изчезнали от обектите, тук са си, просто не се купуват казват търговците. Из социалните мрежи се понесе мълва, че на много от обектите в Хасково има табели, че печалби не се изплащат. Наша проверка на няколко места не откри такива табели. Изплащаме печалби, потвърдиха  служителите. Те обясниха, че  от будката се изплащат  до 100 лв. , ако билетът е закупен от техен обект.

Ще останем на минимални работни заплати, как се плащат кредити  и се гледат деца, коментират още те. Някои от колегите им обаче са отпимисти, тъй като се надяват на договор с държавното тото. Налице е опитът, обектите и желанието за работа, споделиха те. Не бива да се посяга на добрите легални доходи на хората, нали трябва да се внасят осигуровки, за да има пенсии, коментират още те.

Служителите на тези обекти са доволни от възнагражденията, тъй като си докарват по чисти 1 000- 1 200 лв. Заплати, каквито в Хасково на малко места се дават. Около 30-на са тези обекти в Хасково.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Андрей

16.02.2020 | 08:36

Ами на пуснете рабоа

Отговори
7 3

Йори

16.02.2020 | 10:45

Пиши грамотно.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?