112

Средно по 250 декларации за доходи приема на ден НАП-Хасково

Средно по 250 декларации за доходи на физически лица приема на дена офисът на НАП в Хасково. Крайният срок за обявяване на доходите от миналата година изтича на 3 май, вторник, напомнха от Агенцията.

17 760 хасковлии вече са подали годишни данъчни декларации. 81% от тях са го направили онлайн – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). Подаването на данъчни декларации с ПИК е най-лесният, бърз и безплатен начин, коментираха от офиса в Хасково, а плащането на задължения онлайн е сред най-често ползваните електронни услуги, осигурени от НАП.

От приходната администрация обръщат внимание на клиентите си, че ако при прегледа на годишната си данъчна декларация установят задължения за плащане и изберат да ги внесат чрез електронното си банкиране, задължително следва да отбележат: трите си имена и ЕГН, банковата сметка за приходи на централния бюджет и кода за вид плащане по Закона за данъците върху доходите на физически лица, който е 11 00 00. 

Бързо и без такса плащането на дължими суми става и чрез ПОС терминалните устройства. В офиса на НАП-Хасково те са 8 и са достъпни на няколко работни места в салона за обслужване на клиенти. От началото на годината досега с банкова карта чрез тях в Хасково са платени близо 1,7 млн. лв. данъци и почти 2 млн. лв. осигуровки. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?