Следвайте ни

Сръбски шофьор на съд за 33 кила марихуана 

viber icon

Сръбски шофьор на автобус ще се изправи пред окръжния съд в Хасково, след като внесъл и пробва на изкара извън страната  близо 33 кг марихуана за 131 729 лв. 

Случаят е от 1 март м.г., когато митничарите на Капитан Андреево откриха тайник, натъпкан с 33 пакета трева в автобуса, шофиран от  29-годишният сърбин. 

 Младият мъж работел като шофьор в транспортна фирма, като изпълнявал курсове с автобус от Сърбия до Германия, Франция и Швейцария. В края на февруари 2020 г. от фирмата му възложили да откара един от автобусите за ремонт до Бурса. Той направил фаталната грешка да се съгласи да прекара 33 пакета с марихуана срещу което трябва да получи 3 000 евро. Поръчката приел от познат, а пратката   трябвало да бъде предадена на мъж, който щял да чака на магистралата, близо до гр. Бурса.  

Автобусът минал без проблеми през ГКПП - Гюешево,  но на Капитан Андреево  наркотикът бил открит. От 1 март м.г. той е в ареста, предстои съдът да насрочи дело. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?