Следвайте ни

Спряха 215 чифта маратонки на границата

viber icon

22 366 ключодържателя и 215 чифта спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост,  задържаха митничарите на Капитан Андреево.

Стоката е открита  при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция . Шофьорът, български гражданин, представил документи за превозваната групажна стока, разпределена в 1806 колета.  Камионът е селектиран за проверка с рентгенова апаратура, така митническите служители откриват, че стоката отговаря по вид на декларираната, но в част от колетите са открити 22 366 ключодържатели  с  логото на 25 марки автомобили, сред които BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA, FORD,  FIAT, HONDA, PEUGEOT. Открити са още 215 чифта спорни обувки с логото на Adidas.

В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.

 

Коментари (1)

А онлайн търговците кога ?

А онлайн търговците кога ?

11.05.2020 | 16:08

Кога ще погнат и онлайн търговците на фалшиви спортни стоки , парфюми , колани и т.н. Има хиляди , които правят луди пари от стоки менте , а не плащат нито данъци нито нищо !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?