25
Следвайте ни

Спряха 18 т контрабандни препарати за растителна защита 

viber icon

Над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита задържаха митничарите на Капитан Андреево вчера. 

Около 08.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция пристигнал  товарен автомобил с влекач, с българска регистрация, управляван от български гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с изпращач на стоките турска фирма и получател – българска фирма.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, при пролъчване на превозното средство със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установили подозрителни зони в товара на автомобила. При последвалата физическа проверка е установено, че е била изградена т. нар „тапа“ и зад бутилките с омекотители в кашоните са открити препарати за растителна защита.

Задържани са  21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита. 

Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 321 000 лева. В товара на автомобила са открити при проверката и недекларирани 68 500 броя памперси.

От началото на годината, включително този случай, са задържани общо 24 860  литра и 3912 кг препарати за растителна защита. Над 10 000 литра от тях са задържани от Агенция „Митници“ в рамките на международна операция SILVER AXE VI.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БРАВО !!!

БРАВО !!!

25.09.2021 | 02:17

БРАВО !!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?