Следвайте ни

Спряха 11 000 ментета на границата

Близо 11 000 текстилни изделия и 122 чифта спортни обувки и чехли със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха Териториална дирекция Южна морска на МП Капитан Андреево. Стоката е превозвана с товарен автомобил с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока от 715 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 5225 тениски с логото на 16 световноизвестни марки, сред които „Scarface“, „Calven Clein“, “Disny“, както и  2230 потници  с логото на „Scarface“. Открити са още 2480 къси панталони и шорти, по-голяма част от които със знаци на „Philip Plein“, „Tommy Hilfiger“, „Puma“, 520 спортни комплекти с надписи „Nike“, „Adidas“, 475 ризи и дънки със словни изображения на „Armany“, „Gucci“, „Boss“, както и суитчъри с логото на Disney, щамповани с изображение на популярния анимационен герой „Мicky Mause“. Откритите 122 чифта спортни обувки и чехли носят  фигуративното и словестно изображение на „Nike“, „Lacoste“.

От началото на месец юни до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 22 000 текстилни изделия, обувки, чехли и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая се информират правопритежателите на търговските марки.

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?