Следвайте ни

Спрени детски пратиха протеста пред социалната дирекция в Хасково 

viber icon

Спрени за месец детски надбавки на хасковско семейство станаха причина за протест пред Социалната дирекция в Хасково. Пред сградата, в която се помещава, дойдоха протестиращите срещу правителството и главния прокурор. 

Семейството на Станимир Стоянов, един от редовно участващите в антиправителствените протести, останало без надбавката за едно от  3-те си деца. Според Стоянов причината е именно участието му в протестите, а с него са съпругата и децата му. Имаше реакции в социалните мрежи защо с нас са и децата.  Няма на кого да  ги оставим, обясни днес мъжът.  

Според заповедта, с която се спират помощите,  причината е, че детето не записано в училище. То обаче е в предучилищна група в “Ш. Петьофи”, а днес Стоянов показа удостоверението от училището.  Активистът на “Да, България” , смята че  институциите се използват като бухалки и вижда политически мотиви за спряната помощ. 

На това твърдение недоумяват в хасковската Агенция за социално подпомагане. Причината за спряната за октомври  помощ е, че родителите не са предоставили информация, че навършилото 7 г. дете не е в първи клас, а продължава в предучилищна група. Има и други такива семейства, някои са донесли необходимите документи от ресурсния център, други - не и също са станали без месечната помощ. Тя ще бъде възстановена веднага щом получим необходимата информация, коментира директорът на АСП Петя Ангелова. Семейството знае още от юни, че детето няма да е в първи клас, имали са достатъчно време да ни уведомят, каквото е изискването, допълни още тя.

Така се оказва, че семейството няма да бъде лишено от семейните помощи за деца. Междувременно бащата е завел дело в административния съд, с което обжалва заповедта на социалните. Става въпрос за служебна информация, която си разменят институциите. Не е случайно, че точно моето дете остана без месечните надбавки, категоричен е Стоянов. 

, в
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?