Следвайте ни

Спират тока на ВиК- Хасково, ще има ли режим на водата?

viber icon

Хасково може да се изправи пред поредна водна криза, тъй  като в понеделник ще бъде спрян токът към обекти на дружеството. Това става ясно от съобщение на „Електроразпределение Юг“. Дружеството е получило заявка от търговец на свободен пазар за преустановяване на доставянето на електроенергия към обекти на водното дружество. Вероятно това ще са административни сгради и помпени станции, което може да причини проблеми във водоподаването от 16 август, понеделник. Кои ще са засегнатите райони обаче не е ясно.

В случай че заявката не бъде оттеглена, „Електроразпределение Юг“ ще е задължено да пристъпи към нейното изпълнение, за което са информирани както ВиК ЕООД, така и местните и държавни институции, гласи още съобщението. В него се уточнява, че  „Електроразпределение Юг“ няма отношение към въпроси, касаещи търговски взаимоотношения между ВиК ЕООД и доставчика на електроенергия за размера на дълга и др.

От ВиК не коментираха ситуацията. Не открихме нито управителя, нито главния инженер. Ако ни очаква режим обаче, дружеството е длъжно да уведоми гражданите и да направи график.

Междувременно две села в Тополовградско днес са без вода заради аварии. Това са  Радовец и Каменна река. Очаква се водоподаването да бъде възстановено утре, но да има потъмняване на водата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?