25

Спипаха турски тираджия с два бойни пистолета 

Турски тираджия пробва да пренеса през границата бойни пистолети, но митничарите на „Капитан Андреево“ ги откриха. 

Товарният автомобил пристигнал на пункта на път от Великобритания през Германия и България за Турция. Шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока, която е автомобилни части, съобщиха от Агенция „Митници“. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателен контрол. При  извършен личен преглед на шофьора, митнически служител открива отзад на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета. В единия е открит боен пистолет и два пълнителя за него, а в другия пакет – части на друг разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина. 
Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. 

На шофьора е повдигнато обвинение по чл.242,ал.1, буква Г. Наложена му е мярка за неотклонение “Гаранция в пари“, както и забрана да напуска пределите България без  разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщиха от там.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?