25

Спипаха двама да обработват нива с канабис край Меричлери 

На нива с площ около 460 кв.м, засята с коноп, попадна полицията в землището на Меричлери. Около нивата, разположена в гориста местност, били наредени бидони с вода, туби с препарати, обработващи инструменти, маркучи, водни помпи. На място били двама мъже, които полагали грижи за растенията. Виждайки полицаите, те те направили опит да избягат, но са задържани. 

Установена е самоличността им – харманлиец на 59 г. и димитровградчанин на 43 г., познайник на полицията. 

Предприети са процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство. Иззети са 343 култивирани конопени растения с височина от 80 до 110 см. При тестване с  полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество - канабис. Мярката на задържане на двамата е до 24 часа.

Междувременно в Димитровград е образувано производство за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества . Преди седмица полицаи са извършили проверка на земеделска нива край с. Ябълково, стопанисвана от ООД. На фирмата има издадено разрешение за отглеждане на канабисови растения от Министерството на земеделието, храните и горите. В присъствието на единия от собствениците – 41-годишен хасковлия, служителите установили, че нивата не се охранява от физическа охрана и няма изградено видеонаблюдение. Освен разрешителното, не са предоставени други документи, изискуеми по закон, а именно – удостоверяващи качеството на посевния материал; фактури за закупуване на семената; заявление за вземане на проби от растенията; копие от опаковките на семената, справка за извършена сеитба и други. За това са били предприети незабавни действия – иззети са 2987 култивирани конопени растения, разположени в 80 реда с различна дължина, които са изпратени за експертиза относно съдържанието на тетрахидроканабинол в тях. Оказало се, че в 210 от растенията, съдържанието му е над допустимото. Работата по случая продължава, каза още от полицията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?