25
Следвайте ни

Спипаха цял тир с контрабандна стока на ГКПП „Капитан Петко войвода“

viber icon

Голямо количество нелегални стоки са били открити от митническа мобилна група  в района на ГКПП Капитан Петко войвода. В товарен автомобил са намерени  7586 „маркови“ и контрабандни стоки, съобщиха от агенция „Митници“. 

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция. Шофьорът - турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия. Превозното средство е селектирано за проверка, при която в товарното помещение са открити 5598 текстилни артикула, сред които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Митничарите открили и 1988 артикула, сред които дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи.  За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Рицар Джедай

Рицар Джедай

06.01.2022 | 14:17

Нали камиона е транзитно преминаващ , защо го проверяват . Нямат право.

Отговори
2 0
Ъъъъъъ

Ъъъъъъ

06.01.2022 | 18:34

И кой ти каза, че нямат право? И ти ли внасяш нелегална стока по същият начин? Дори дипломатическа кола могат да е проверят!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?