Следвайте ни

Спипаха 335 да бачкат без договори и с други нарушения

viber icon

335 нарушения  при трудовоправни отношения са констатирали от Инспекцията по труда през юли. Работниците и служителите да не разписват документи, с чието съдържание не са съгласни. Работодателят няма право да допуска работници и служители до работните им места без регистриран в НАП писмен трудов договор, припомнят от инспекцията. Ако работодателят желае да провери в работна среда качествата на работника и служителя, той може да се възползва от възможността за сключване на трудов договор със срок на изпитване, който може да бъде прекратен  без предизвестие и обезщетения, напомниха от Инспекция.

През юли за  от общо  617 нарушения,  282 са свързани с осигуряването на здраве и безопасност при работа. Приложени са 611 принудителни административни мерки. Съставени са 12  акта за  административни нарушения. Влезлите в сила наказателни постановления  са 13 за обща сума 13 200 лв.

През юли инспекцията е издала 28 разрешителни за работа на непълнолетни. През миналата гдоина те са били повече- 31. 

Продължава засиленият контрол в строителството, селското стопанство, ресторантьорството и хотелиерството, които са идентифицирани като рискови по отношение на недекларирания труд. Строително-монтажните работи са с повишен риск и по отношение на безопасността и здравето при работа. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?