Следвайте ни

Спешен ремонт на път в Стамболовско се бави вече 4 месеца 

viber icon

Аварийно възстановяване на пропадащ участък от пътя до с. Воденци, предприема Община Стамболово. Заради спешността на дейностите тя е обявила обществена поръчка за изграждане на водостоци, подпорни стени и част от пътя със срок за кандидатстване от едва 3 дни. Обявата е публикувана на 2 април, а офертите са се подавали до 5 април. Въпреки „изключителните обстоятелства“ , наложили спешното пряко договаряне, повече от месец по- късно обаче няма данни  поръчката да е възложена и  спешната работа да е започнала. 

Спешната поръчка се обявява за втори път. Първият беше през февруари т.г., но бе прекратена заради нарушения. Така 4 месеца по- късно аварийният ремонт не е започнал. 

По пътя към с. Воденци е установен засегнат участък  от около 160 м с ерозирала основа, компрометирана асфалтовата настилка и  увеличаващи се напуквания при всеки проливен дъжд и снеговалеж. Увеличава се денивелацията между оста и края на пътното платно. Еластичните предпазни прегради са във въздуха, вследствие свличането на земни маси. Местното население и преминаващите по пътя водачи са реално застрашени от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Възможно е пътят изцяло да се срути, пътната настилка да пропадне, движението да бъде прекъснато. Има огромен риск за живота и здравето на експлоатиращите общинския път, са мотивите за спешната поръчка на стойност 665 414 лв. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?