25

Спектакъл на хасковския театър с голямата награда на национален комедиен фестивал 

Хасковският театър „Иван Димов” е носител на най-голямата награда в I Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, който се проведе през изминалата седмица в Павел баня.


Спектакълът „Роднини” заслужено получи отличието, след трудния избор, пред който беше поставено журито в лицето на: Ивелин Керанов – актьор и режисьор в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Дарин Маринов – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, Пламен Петров – директор на Художествената галерия в Казанлък и д-р Йордан Гечев – председател на Организационния комитет за провеждане на Фестивала и родственик на Чудомир.
Още един приз зарадва хасковския театър. Отличието за най-добрата мъжка роля „Лъжлив Съби“ бе присъдено на Николай Урумов за ролята му на чичо Иван в „Роднини“ и Хаджи Генчо в „Българи от старото време“ /постановка на ДТ Ловеч/.
В конкурсната програма участваха още спектаклите „Не сме от тях” на Търновския драматично – музикален театър „Константин Кисимов”, моноспектакълът на Кръстьо Лафазанов „КОMИКадзе на кръстЮпът”, „Пестете ни времето” на театър „Ами Да” и „Българи от старо време” на Ловешки драматичен театър.
„Роднини“ е авторски спектакъл на Орлин Дяков, който е и режисьор. Участват актьорите Изабела Иванова, Николета Малчева, Константин Николов и Николай Урумов. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?