Следвайте ни

Специалисти от най-голямата АГ болница идват в Димитровград

viber icon

Договор за сътрудничество подписа днес кметът на Димитровград Иво Димов  със Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" ЕАД - София. Така специалисти от университетската болница ще извършват прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг на жители от общината

От страна на болницата споразумението парафира проф.д-р на медицинските науки Иван Костов. В събитието участва и д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността в СБАЛАГ "Майчин дом" и основен координатор по изготвеното сътрудничество. Д-р  Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.

Кметът на общината сподели задоволството си от предстоящата съвместна работа и благодари на д-р Гешев за оказаното съдействие.  Той подчерта, че община Димитровград ще продължи да се стреми към осигуряването на нови възможности за получаване на по-добри здравни услуги от гражданите в общината. 
 
Д-р Николай Гешев, който е димитровградчанин, сподели удоволствието си, че съгражданите му ще могат да се извършват подобен тип прегледи. "Скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология", допълни специалистът. Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи. 
 
ВрИД зам.-управителят на МБАЛ "Св. Екатерина" д-р Алдин Карагьозов адмирира политиката на общината и каза, че с тези прегледи местното ръководство продължава да се грижи за здравето на своите граждани, като им предоставя достъпно високоспециализирано здравеопазване. 
 
Кабинетът за прегледи ще се намира в медицинския център "Шанс", а първите такива ще започнат от 10 юли, след предварително записване. 
 
Иво Димов допълни, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по проект "Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален рентген. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?