112

Спецчасти тарашиха Хасково и Харманли в акция срещу трафика на хора

Адреси в Хасково и Харманли са проверени днес от специални части в мащабната операция на МВР „Хавала“ срещу трафиканти на хора.

По подозрение в каналджийство в Хасково е проверяван адрес на улица „Грънчарска“ в квартал „Болярово“. По същото време били атакувани апартамент в блок №6 в харманлийския квартал „Дружба“ и къща в тамошната вилна зона „Старите лозя“.

Мащабната акция срещу нелегалния трафик на мигранти е с кодовото име „Хавала“. Тя се провежда на в цялата страна. Хавала е арабска дума и означава прехвърляне. Системата се използва и от терористични организации за пренасяне от нелегални мигранти на пари в брой. 

Разследващи, сили на полицията и жандармерията едновременно са атакували организатори на канали за трафик на чужди граждани от Турция, през България, за Сърбия и Румъния, а оттам за страни от Централна и Западна Европа. Има и задържани, за които била получена оперативна информация, че са ръководили каналите за нелегално преминаване на турско-българската граница. 

Задържани са шофьори, транспортирали  мигрантите от граничните райони до вътрешността на страната. Открити са и незаконно пребиваващи в страната чужденци. Спецоперацията започна след посещението на главния прокурор Иван Гешев в Анкара. Там той се срещна с турския главен прокурор и вътрешния министър. За момента няма.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?