112

"Спаси Хасково": Ще вземем над 5 мандата в новия местен парламент

В предсрочните избори ще спечелим над 5 мандата в местния парламент. Това заяви настоящият общински съветник от  местната инициативна група "Спаси Хасково"  Марин Райчев.   

В касирания от съда ОбС "Спаси Хасково" бе под името "Ние идваме". Първоначално формацията имаше трима съветници, но след снемането на доверието от Мартин Узунов през февруари представители на местната инициативна група останаха Райчев и колегата му Валентин Маринов, но не можеха да са съветническа формация. 

"Административният съд в Хасково и ВАС върнаха доверието в избирателната и правосъдната система с решението си да обявят за нелегитимен вота за ОбС", коментираха представителите на "Спаси Хасково".  

"Съжаляваме, че не поискахме и касирането на вота за кмет на общината, Станислав Дечев да почерпи", допълни Марин Райчев. Той сподели още, че е много важно на предстоящия предсрочен местен вот и да гласуват. "Искаме да вдъхнем кураж и да получим доверието на гражданите, защото Общинският съвет е коректив на кмета, който трябва да дава ясен отчет как се харчат парите от данъците", допълни съветникът.  

"След като сегашният местен парламент бъде разпуснат, ще се върне старият ОбС. В него е ясно на кого е мнозинството. Така, обзалагаме се, ще прокарат решението за фотоволтаиците, което успяхме да спрем. По този начин пък ще бъдат вкарани 100 млн. евро, които ще отидат не за благото на общината, а в партийните каси за избори и влияние", заявиха още от "Спаси Хасково". 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Мазгалов

Мазгалов

10.04.2024 | 12:24

Кой ще иде да гласува ,Марине? На обикновените хора им писна от избори.Ще отидат под строй семействата на работещите в общинските и държавни структури, както и коалиционния им партньор в сянка.И махалата естествено.И аз искам нещо да се промени/ тая дума ми стана отврат/, ама с кого? Отвсякъде дебнат измамници да се докопат до трапезата. Няма и 30% да идат да гласуват.

Отговори
4 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?