112

„Спаси Хасково“ призова: Областният управител да спре решението на ОбС за фотоволтаиците между 2 села

Областният управител Гинка Райчева да спре и върне решението на ОбС, с което в петък бе дадена зелена светлина за изграждането на фотоволтаичен парк между селата Книжовник и Долно Войводино. Това призоваха днес от местната гражданска инициатива „Спаси Хасково“.

Припомняме, че решението бе гласувано след събирането на стария местен парламент, след като Върховният административен съд окончателно касира вота за общински съветници, проведен на 29 октомври м.г., а президентът Румен Радев насрочи новите избори за ОбС в Хасково на 23 юни.

„Хасково загуби 360 000 000 лв. за 4 г. от прокарването  през Общинския съвет на подобни решения за фотоволтаици“, заяви Марин Райчев, който бе общински съветник в разпуснати вече местен парламент. Според него, общинската администрация и съветниците в момента работят не в интерес на гражданите, а на фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС. „Това е неизгодна сделка за общината и тя бе прокарана, въпреки готовността и заявеното съгласие на инвеститора пред разпуснати вече ОбС да инвестира за по-добри условия и в интерес на хората в общината. Къде е областният управител? Има право да отмени това решение. Ще защити ли интересите на хасковлии, или ще ги неглижира? 14-дневният срок да стори това не е изтекъл и я призоваваме да спре и върне това решение! Длъжна е да обърне внимание“, заявиха Райчев и колегата му Валентин Маринов.

„От статуквото искат да убедят гражданите, че след като от ГЕРБ имат кмет на общината, мачът по новия избор на общински съветници вече е свирен и от него няма смисъл, защото от ОбС нищо на зависи. Не е вярно, призоваваме хората да гласуват масово. Този вот е много важен, не се обезверявайти, от нас зависи да има промяна към по-добро! Излезте и гласувайте, за да има кой да защити вашия интерес“, призоваха от „Спаси Хасково“.

От местната инициативна група допълниха, че листата им за общински съветници не е запълнена и там място може да намери всеки желаещ да се бори със статуквото.    

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Аналогов

Аналогов

01.05.2024 | 15:03

Те ще ги сложат а после кой ще ги подържа

Отговори
1 0
Фотоволтаици

Фотоволтаици

30.04.2024 | 12:32

Щели да ми слагат фотоволтаични панели на покрива на блока ми някой да им е дал право на тази глупост!

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?