Следвайте ни

Солна стая за 22 хил. лв. укрепва организма на деца от забавачка

viber icon

Първата за Хасково и втората в страната солна стая в детска градина бе открита днес от кмета Добри Беливанов в  забавачка 18 "Осми март“.

Съоръжението струва близо 22 хиляди лева и е изградена със средства от общината и от бюджета на детската градина. Инициативата е на директорката Гергана Божинова, като целта е да се осигурят условия за профилактика против заболявания на децата от градината.

Гергана Божилова изказа своята и на родителите благодарност към кмета за подкрепата да се осъществи тази идея.

Капацитета на стаята е 10 деца. Родителите трябва да дадат информирано съгласие за участието в терапията. Ще се вземат под внимание всички перпоръки  на личните педиатри на децата. При посещенията им в стаята те ще бъдат придружавани от педагог или медицинско лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и повишават съпротивителнити сили на организма.

Терапевтичното помещение е с интересен дизайн, пресъздава интериора на пещера с изображения на представителите на подводния свят.  

Кметът Добри Беливанов поздрави персонала на детското заведение за инициативността и пожела на малчуганите да бъдат здрави и да имат  щастливото и безгрижно детство.

Той подчерта , че солната стая е една от стъпките, които общината предприема за подобряването на условията в детските градини. Тази година всички ​забавачки са със сменени мебели, а през 2018-а бе подменена легловата база . Много от ​мебелировкатабила от посторяването на детските заведения отпреди 40-50 години.

Ремонтирани са сгради на детски градини по селата, сменени са дограми и подови настилки, в няколко от сградите по селата са монтирани климатици, за да се избегне отоплението с твърдо гориво.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?