Следвайте ни

Социалните кухни в Любимец с ново оборудване 

viber icon

Кухните на Домашния социален патронаж и Детска ясла в Любимец имат ново оборудване,  като  конвектомати за приготвяне на храна на десет нива и планетарни миксери с купа, снабдени с различни приставки за бъркане и месене. В яслата допълнително са доставени хладилник, фризер и кухненска посуда. 

Новите конвектомати са с много по-голям капацитет на работа, така се оптимизират разходите за социални услуги.

Социалният патронаж приготвя и разнася храна на почти 350 патронажни лица от цялата община, както и за учениците от 1 до 4 клас и за пациентите от специализираната болница в града.

Броят на желаещите да се възползват от социалната услуга непрекъснато нараства и това налага общинският екип да търси варианти, с които едновременно да повишава качеството на приготвянето на храната и в същото време да не бъде толкова трудоемко.

Само преди две години кухненските блокове на патронажа и яслата бяха изцяло ремонтирани и оборудвани със съвременни домакински и ел.уреди: готварски печки с плочи, фурни, скари, абсорбатори, картофобелачка, зеленчукорезачка, съдове за разнос на храна, стeрилизатори и др.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?