Следвайте ни

Снощната буря остави три села без ток

viber icon
Хасково, Цанка СЕМЕРДЖИЕВА
Три села в симеоновградска община са без ток. Причината жителите на Тенево, Дряново и Троян да нямат електричество, е снощната гръмотевична буря. В момента екипи на енергоразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването, съобщиха от областна администрация. Има доста поразени от бурята дървета, които са прекъснали проводници. Затова вероятно пускането на тока там ще се забави, информират от EVN.
През цялата нощ екипи на пожарната са реагирали на сигнали за паднали дървета и опасни предмети от бурята. Най-сериозни са сигналите в Харманли и Симеоновград. По пътя за с. Надежден от силния вятър е паднало дърво, което е препречило пътя. Още през нощта препятствието е отстранено и в момента отсечката е проходима. В Харманли екип на пожарната е отстранявал паднала мазилка от фасадата на частна сграда, отстранено е и съборено от вятъра дърво. В Симеоновград в момента екип на аварийните екипи са на сигнал за надвиснал опасен предмет от сграда в центъра на града. Пак там през нощта е отводнявано мазе на жилищен блок, отстранени са и паднали дървета. В оперативния център към РД ПБЗН Хасково няма постъпили по-сериозни сигнали за материални щети, в следствие на снощната гръмотевична буря. Явлението бе най-силно в районите на Симеоновград и Харманли.
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?