25
Следвайте ни

Снимки на вековни дървета от хасковска област в конкурс  

viber icon

Снимки на 5 дървета, 4 от които в община Димитровград, участват в конкурса „Дърво с корен“. Гласуването започна днес  и  ще продължи един месец, като  се провежда онлайн на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“ – организатор на конкурса, събиращ историите на любими на хората дървета. Инициативата се провежда ежегодно от 2010 г. и търси дърветата, които обичаме, ценим и почитаме, защото с тях ни свързват незабравими лични случки, местни предания или истории от родното ни минало.

Тази година за участие в конкурса бяха получени 23 предложения, от които двадесет са за дървета, чиито истории не са били подавани в предходните му издания. Сред тях преобладават вековните дървета, а най-много разкази (десет) пристигнаха от хасковска област. 

От всички подадени предложения четиричленно жури определи 10 финалиста, които преминават на етап онлайн гласуване, а носителят на титлата „Дърво с корен“ за 2021 година ще бъде онзи сред тях, който получи най-голяма подкрепа. Журито избра и трите финалиста за допълнителната категория „Вековните дървета говорят“, които също ще бъдат подложени на гласуване. То ще продължи до 14 януари 2022 г., а резултатите и победителите в двете категории ще бъдат обявени на церемония по награждаване. Тогава ще стане известен и отличеният от журито участник в категорията за деца между 6 и 16 г. – „Млад природолюбител“.

Снимките, историите може да видите тук, както и да дадете своя глас.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?