Следвайте ни

Снегът да идва, в Хасково са готови за зимата 

viber icon

С  два специализирани Т150,  три комбинирани машини за опесъчаване и снегопочистване ще се справи със снега общинското предприятие “Екопрогрес” . В малките улици ще работи и Централна градска част ще работи малогабаритен трактор с прикачено гребло. 

Предприятието има ангажимент да почиства от сняг входно-изходните артерии на Хасково, булевардите „България“, „Съединение“, Раковски“, „Освобождение“, Централна градска част и пешеходните зони.

Днес заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев провери готовността на техниката и екипите, които ще работят за почистването на града.  “Екопрогрес“ разполага с 250 т сол и 130 т пясък за предстоящото снегопочистване. Нови 100 т сол ще пристигнат в Хасково до седмици. 

“Атастрой”,  фирмата, с която община Хасково има договор, също е в готовност. Разполага с необходимите ресурси за почистване на пътищата. Оборудвани за работа са над 30 снегорина и 3 опесъчаващи машини. Отговорност на фирмата е почистването на кварталите в Хасково, населените места от общината и общинските пътища. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?