Следвайте ни

Сметищата се увеличават, само 3-ма кметове с глоби в Хасковско

viber icon

Справка на всички нерегламентирани сметища в страната поиска в неделя премиерът Бойко Борисов. Целта е да се „изчистят веднъж завинаги“, а след това  по думите му, да се глобяват кметовете, позволяващи образуването им.

Според  доклад на МОСВ, само трима са глобените кметове в хасковска област през м.г. за това че са допуснали нерегламентирани сметища. По 2000 лв. санкции са отнесли градоначалниците на Тополовград и Симеоновград, с 1400 лв. е глобена кметицата на Ивайловград.

Те са отнесли санкции заради големи сметища. А малките в областта са много повече. Тях никой  не ги брои, а те стават все по- големи с всеки изминал ден. 

Ето някои, буквално набиващи се на очи,  които никой не разчиства и не обръща внимание.  Снимали сме ги преди години, посетихме ги и в неделя, за да покажем че са си там и че разчистването трябва да обхване и тях.

Расте бунището по пътя Манастир –Книжовник. Там от години се изхвърля всичко- дюшеци, строителни материали, туби и много пластмасови бутилки. Ако продължим по същия път към Стамболово, още на влизане, вляво има купчина боклуци, която също расте. Вероятно не е трудно да се открие замърсителят.

В Хасково има дразнеща купчина на обръщалото на тролеите. Там очевидна някой системна изхвърля чаши, бутилки,  цигарените си кутии и всичко. Отвратително е пластмасовото бунище край  централния гробищен парк по пътя към Кенана. То вероятно е в частен имот, но природата не е частна собственост и последствията от пластмасите са за всички, коментират хора, принудени всеки ден да го гледат, минавайки покрай него.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Защо

Защо

25.01.2021 | 15:53

сега се сетиха за сметищата? Тя държавата се превърнала отдавна в бунище.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?